tiistai 31. heinäkuuta 2012

Narun projekti

Narulla on nyt ollut kaikenlaista huolta. Silmätulehdus näytti ainakin harmittavan, mutta se näyttää olevan jo paranemaan päin. Olin huolissani myös miten Naru suhtautuu minun poissaoloon ja uusien ihmisten kanssa elämiseen. Naru kuitenkin on semmoinen mammanpoika ja viettäny lähes yksinomaan minun kanssa monta kuukautta, ennen Sakun ja edes muiden ihmisten tapaamista. Tietysti Naru on tottunut uusiin ihmisiin ja nauttinut olostaan hoitopaikoissa, mutta jokainen muutos oli sille selvästi hankala, tai ainakin murjotuksen paikka.

Nyt minulla on Narun kanssa projekti. Herra on päässyt lihomaan huolestuttavan paljon ja tarkoituksena olisikin päästä takaisin siihen n. 4 kilon ihannepainoon. Pudotettavana on 500 grammaa. Yritän nyt tarkkailla Narun ruokamääriä ja -laatua tarkemmin ja vähentää energiasaantia sopivammaksi. Kaikki vinkit laihdutukseen liittyen otetaan vastaan :)

Onhan tuota vatsaa vähän tullut...
Naru on päässyt laiskistumaan Sakun tulon jälkeen. Laiskuri on antanut hyperleikkijän hoitaa huiskan perässä juoksentelut ja itse möllöttää nojatuolissa tai vähän tassulla kokeilee. Olenki nyt ryhtynyt pitämään Narun kanssa lyhyitä yksityisleikkituokioita, jolloin Saku joutuu odottelemaan vuoroaan oven takana. Kun Saku ei ole säheltämässä, Narukin kehtaa leikkiä ja ryntäillä suosikkihuiskansa perässä vähän aikaa. Saku kun on vaan sellainen, että se tunkee uteliasta nenäänsä kaikkeen ja kaikkialla.

Saku olisi mieluummin syönyt kuin istuttanut kukat...
Lisäksi yritän parhaani mukaan kehittää Narulle enemmän älyllisiä haasteita. Siinä missä Saku on maailman onnellisin hetken lapsi, Naru mielellään pohtii ja ratkaisee "ongelmia" kuten puuttuvan ruoan arvoituksen. Naru rakastaa ruokaa ja ruoan etsimistä, joten mikä sen parempaa hupia kuin, no, ruoan etsiminen!

Haaste 1: ruokakuppi siivilän alla, helppoa!
Haaste 2: ruokaa kananmunakennossa, helppoa tämäkin!

3 kommenttia:

 1. Heippa, suosittelemme kissa-agilitya naksuttimen kanssa! Siitä tulisi nuo kaikki, vähän älyllistä haastetta, ja liikuntaa. Sekä onnistumisen kokemuksia oman ihmisen kanssa, mikä aina piristää kissaa, varsinkin niitä mammanpoikia :D

  VastaaPoista
 2. Kuluta enemmän, syö vähemmän. Heh, tosi yksinkertaista siis. No ei todellakaan. Ruokaa ruinaava kissa on sydäntäsärkevää kuunneltavaa.

  Syövätkö kissat samoja ruokia? Minkälaiset ruokailutottumukset kissoilla on? Syövätkö samalta lautaselta? Mitä jos tarjoilet Narulle pienemmän annoksen toisessa huoneessa?

  VastaaPoista
 3. Saara, Agilityä olisi hauska kokeilla! Veikkaan kyllä että Saku olisi siitä innoissaan, mutta Narua on vaikeampi motivoida liikettä vaativiin temppuihin. Kokeilla voisi kyllä.

  Myrsky, kissat syö nyt eri ruokaa (esim. Narulla kevyempää kanaa kun Saku syö tonnikalaa). Tilanne on sikäli hyvä, että Naru ei syö koskaan Sakun lautaselta, vaikka lopettaisikin pienemmän annoksensa aiemmin. Helppoa siis :D

  Laihdutus on toistaiseksi mennyt hyvin, päivityksiä tulossa kohta ;)

  VastaaPoista