lauantai 28. heinäkuuta 2012

Koty ovat kotona

"Kissat" on puolaksi "koty" [koti]. Siinä tämä sekopäinen szcyscszs-kieli on osunut nappiin, sillä kyllä kissat = koti.

Naru ja Saku ovat nyt kotona ja koti on viimein kokonainen. Viimeiset minuutit töissä ja bussimatka olivat yhtä sydämentykytystä, koska tiesin että Naru ja Saku odottivat perillä. Vanhempani siis saapuivat torstaiaamuna Krakovaan ja veivät kissat kotiin, kun olin töissä. Siellä ne siis odottivat, molemmat piilossa sängyn alla, mutta tulivat hetken päästä tervehtimään. En tiedä muistivatko ne minua, ehkä hämärästi. Oli yhtä tunnemyrskyä, kun kaikki se odotus ja ikävä ja huoli laukesi siinä hetkessä. 

Ja Naru, voi Naru-pikkuiseni...

Narulla ei ole ollut hyvä viikko. Ja olen niin pahoillani, että se on joutunut kärsimään. Narulla nimittäin puhkesi silmätulehdus juuri ennen lentoa, ja tiistai-illasta asti se on ollut varsin vaisu ja huonolla tuulella. Sille ei myöskään maistunut alkuun ruoka täällä uudessa kodissa ja se oli linnoittunut suurimman osan ajasta sängyn alle. Sen käytös oli jotenkin niin epänarumaista, että huoletti ihan. Nyt näyttäisi kuitenkin, että Naru on reipastunut ja ruoka maistuu taas. Silmätulehdus vaan pitää saada hoidettua niin olokin varmasti paranee. Silmävoiteen laittaminen on kyllä melkoinen haaste!

Saku selvisi matkasta paremmin. Perillä se oli heti utelias ja leikkisä, ruokakin maistui. Tietysti se oli hieman varuillaan ja ihmetteli kaikkea uutta, mutta Saku ei taida yleensä mitään sen kummemmin murehtia,onhan se sentään maailman onnellisin kissa.

Uuden kodin ikkunasta seurattiin tarkasti mm. ulkoilevaa papparaista ja naapuritontin rakennustöiden edistymistä

Iltapala maistui jo molemmille
Kun tuli aika mennä nukkumaan, molemmat tulivat jalkoihin levolle. Naru tosin nukkui vain vähän ja ennemminkin vahti. Olin silti ikionnellinen, ettei Naru enää murjottanut sängyn alla. Saku taas kävi oikein pitkäkseen ja nukkui todella sikeästi. Taisi pieni olla väsynyt matkasta ja kaiken uuden kokemisesta.

3 kommenttia:

 1. Hienoa, että olette taas yhdessä! Toivottavasti sopeutuminen sujuu hyvin ja silmätulehdus häipyy yhtä nopeasti kuin tulikin!

  VastaaPoista
 2. Voi ihanuutta♥ Perhe taitaa olla nyt koossa.

  Vielä täytyy toivottaa onnea uuteen kotiin, Narulle ja Sakulle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Naukulan Mamma ja Myrsky!

  Nyt näyttää menevän ihan hyvin jo molemmilla, Naru vaan on vähän hitaampi sopeutuja kuin Saku. Silmäkin näyttää jo paremmalta, vaikkei ihan täysin kunnossa vielä olekaan.

  VastaaPoista