lauantai 18. lokakuuta 2014

Sakun tähänastinen näyttelyura

Kävimme vuosi sitten syyskuussa Sakun kanssa ensimmäisen kerran näyttelyssä. Narua ei otettu mukaan, koska se ei vaan tykkää yhtään vieraista paikoista, ihmisistä tai kissoista. Saku sen sijaan on reippaampi tapaus, joten miksi emme kokeilisi.

Poznanissa, Puolassa, järjestettiin TICAn näyttely, ja sinne pääsi junalla, vaikkakin matka oli pitkä. Kamat ja Saku oli pakattu joten eikun menoksi.


Näyttelypaikalla laitettiin ensin häkki kuntoon ja pällisteltiin pällistelevää yleisöä. Sakulle varattu häkki oli oikein ekstrapieni, mutta eipä tuo haitannut, kun paras paikka oli kuitenkin turvallinen pesäpussi.Sitten lähdettiin kiertämään rinkejä tuomarien arvosteltavana. Kotikissoja näyttelyssä taisi olla viisi lyhytkarvaista ja yksi pitkäkarvainen. Eli finaalipaikka oli lähes aina taattu. AB-ringeissä yksi kissa lähetettiin pois, mutta Saku pääsi joka ringissä finaaliin.

"Täti on epäilyttävä..."
Vähän roikotettiin...
...ventytettiin...

.. ja tutkittiin häntää myöten.
Lounaan jälkeen kotikissaringissäkin oli runsaasti yleisöä.
Saku söpösteli yleisölle
Suureksi ilokseni Saku valittiin kaikissa finaaleissa joko toiseksi tai ensimmäiseksi! Yksi tuomari rakasti punaisia kissoja, toinen sai lahjontapusun Sakulta. Tällä stategialla siis mentiin, ja Saku sai vielä näyttelyn päätteeksi parhaan kotikissan Best of Best HHP palkinnon, joka sisälsi varmaan miljoona kiloa ruokaa, leluja ja kissapesän. Nämä kaikki oli mukavaa lahjoittaa kodittomille kissoille.

Reissu oli mukava, vaikka aika rankka Sakulle. Sen verran vielä intouduttiin, että osallistuimme myös Helsingin messukeskuksen näyttelyyn viime marraskuussa. Sieltäkin tuli toiseksi parhaan kotikissan palkinto, joten jotain potentiaalia tuossa hyrisijässä on. Tällä reissulla ei vaan harmi kyllä ollut kunnon kameraa matkassa. Nyt meillä on ollut lepotaukoa näyttelyistä. Ensi maaliskuussa pitäisi olla kuitenkin näyttely Varsovassa, joten saattaa olla että käymme siellä pyörähtämässä.

Mukavaa kun kotikissatkin voivat osallistua ja saada palkintoja ja arvostusta näyttelyissä. Kunpa kotikissoja ja nimenomaan maatiaisia osallituisi enemmänkin!

7 kommenttia:

 1. Paljon onnea!! Itsekin tykkään TICA-näyttelyistä, tuomarit ovat olleet aina todella mukavia ja käsittelevät kissoja kauniisti. Ja se, että kotikissatkin voivat TICAssa saada rekisteripaperin sekä kerätä pisteitä ja titteleitä rotukissojen tavoin, on hienoa! Messukeskuksessa on taas marraskuun alussa näyttely ja sinne ollaan menossa Stellan kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleisölläkin on TICA-näyttelyissä mielestäni enemmän tekemistä, kun (yleensä) arvosteluja on mielenkiintoista seurata ja tuomarit kertovat kissasta myös yleisölle.

   Poista
 2. Hienoa! Eikä kyllä mikään ihme että tuollaiseen kauneuteen on ihastuttu, oli sitten lahjottu tai ei!

  VastaaPoista
 3. Onpa Saku komea!

  Mekin oltiin messukeskuksessa viime marraskuussa Ellan kanssa! Ellakin pärjäsi silloin mainiosti ja lopputuloksena olikin 2nd Best of Best Alter. :) Tänä vuonna olisi ollut tarkoitus viedä kotikissapoika Onnikin kokeilemaan kyseiseen näyttelyyn - loppujenlopuksi tosin kävi niin ettei olla kyseisiin näyttelyihin millään porukalla menossa. Ehkä sitten ensi vuonna uskaltaisi tuon kohta jo veteraani-ikäisen ujon poitsunkin johonkin ilmoittaa...

  Ihanaa että teidän blogi on nyt heräillyt - yksi lemppariblogeistani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Keltsu :) Muistan kauniin Ellan tuolta näyttelystä! Tosi hienosti meni, onnittelut! Ja teillä oli ehkä hienoin näyttelyhäkki, mitä koskaan oon nähny valoineen kaikkineen :)

   Poista