maanantai 2. maaliskuuta 2015

Shanghain kissat



Naru, Saku ja Ruu saivat jäädä kotiin hoitajan hoiviin, kun matkustin pariksi viikoksi Shanghaihin kiinalaista uutta vuotta juhlimaan. Ja tottakai paikalliset kissat piti tsekata! Matkaan mahtuikin paljon kisuja, paljon enemmän kuin edelliskerroilta muistin. 


Kotimme lähellä on puisto, jonka keskelle rakennetussa tekolammessa on kissasaari! Saarelle menee silta, mutta se on suljettu ihmisiltä, mikä tekee siitä otollisen kotipaikan kisuille.

Ruokailua sillalla - ihmisiltä pääsy kielletty!
Vaikka kodittomien kissojen määrä hieman harmitti, oli mukava nähdä miten paljon paikalliset kissoista tykkäsivät. Eläinsuojelulakien ja eläinsuojien vielä puuttuessa täytyy toivoa vaan etteivät nämä kannat räjähdä käsiin!
Paikallinen kissojen ystävä käy iltakävelyllään ruokkimassa kissoja. Kissat selvästi tunsivat herran.

Monet kisuista olivat ihan mahdottoman kauniita! Kuten nämä kaksi ahmattia.


Oli paikalla myös tuttuja! Mimi-kissa on jo viime vuodesta tuttu "oma" pihakissamme, joka viettää aikaa mielellään ulko-oven edessä ja maukaisee vaativasti ohikulkijoilta silityksiä. 


Pihassa oli myös uusi tulokas, jota kutsuin Roopeksi. Laiheliini Roope oli selvästi päässyt Mimin suojelukseen ja ne kulkivat yhdessä. Tämä tapaus oli uskomaton halija, joka lohdutti omia kissojaan ikävöivää matkailijaa kovasti.


Syliin oli kova tunku! Epäilemättä näistä kahdesta tulisi ihania lemmikkejä. (Maski on päällä kun ilmanlaatu oli kovin kehno)


Bongaatko lisää kissoja?

Pääsin kuitenkin takaisin kotiin ottamatta yhtään kissaa mukaan. Jos eläinjärjestötoiminta Shanghaissa kiinnostaa kannattaa vilkaista sivuja www.scaashanghai.org.

 Kiinalaiskissoista puheenollen... Huomenna juhlitaan Narun syntymäpäivää. Hurraa! Naruski täyttää jo neljä vuotta! Tarjolla saattaa olla katkarapuja.