sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Hyvää isänpäivää ja onnea Puola



Leppoisaa ja lämmintä isänpäivää kaikille, erityisesti Isille ja ukille ;)


Tänään on myös Puolan itsenäisyyspäivä. Täällä ei pidetä linnan juhlia, vaikka linnoja täällä olisikin. Ihmiset käyvät sen sijaan viemässä kynttilöitä sodissa kaatuneiden muistomerkeille, on sotilasparaateja ja jumalanpalveluksia ja ääripuolueiden edustajat tappelevat keskenään kaduilla (ilmeisesti).

lauantai 10. marraskuuta 2012

Muoviruohoa ei voi syödä, eihän?

Kissat ovat pitäneet hyvää huolta talon viherkasveista. Molemmat kasvit (niitä on kaksi) näyttävät aivan kamalilta! Niissä kasvaa pienien terävien hampaiden rei'ittämiä lehtiä. No minä kuitenkin pidän kasveista, joten päätin korjata tilanteen hankkimalla tekokasvin. Sitä tuskin kukaan haluaa syödä?

Muovia tai ei ruoho herätti kiinnostusta kissaväen keskuudessa ja piti tätäkin uutuutta hieman maistella:




Kissoille on nyt ihan oikeaa kauraa kasvamassa, viime kerrasta onkin jo pitkä aika. Eikä muoviruoho varmaan kauan kiinnosta. Toivottavasti tai sitten tekokasvista tulee rei'itetty kuten oikeista kasveista eikä kukaan huomaa eroa!

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Tuliaiset

Viime viikonloppuna olin siis Suomessa, enkä unohtanut tuoda tuliaisia kissoille. Viime kerralla toin leluja.


En tosin juuri näitä vaan tylsempiä pikkuhiiriä, joten ei ollut tuolloin kovin vakuuttava tuliainen. Tällä kertaa matkustin siis Pukinmäkeen asti hakemaan...

"RUOKAA?!"
Joo...  ruokaa eli tarkemmin sanottuna raksuja. Power of Nature -merkistä olen kuullut paljon hyvää ja koska aiemmat raksut kävivät jo vähiin (ja olivat muutenkin iäisyyden vanhoja jo), miksi ei kokeilla jotain uutta?


Ovat maistuneet kyllä todella todella hyvin, mutta se ei meillä edelleenkään ole mikään laadun kriteeri - Sakulle ja Narulle kun maistuisivat hyvin niin spagetit kuin leivätkin. Hyvää tässä ruoassa kuitenkin on, että se on viljaton, mikä tekee siitä sopivan herkun myös laihduttajalle. Huonoa taas että sen saatavuus on surkea.

Tätä ruokaa olisi jostain nettikaupasta Puolaankin kai saanut, mutta sen verran monimutkaiseksi kieli- yms. juttujen kanssa meni, että pussi lähti sitten tuliaisena Suomesta. Ja tällä kertaa toinkin hittituliaisen. Jes!

lauantai 3. marraskuuta 2012

Pyhäinpäivän puuhia

Puolassa pyhäinpäivä on iso juttu ja sitä vietettiin jo torstaina. Hautausmaat täyttyivät tuolloin kukista ja kynttilöistä ja haudoilla vieraili valtavat määrät ihmisiä. Meillä kuitenkin vietetään pyhäinpäivää suomalaisittain näin lauantaina.


Kaksi kynttilää muistona syksyllä pois nukkuneille, rakkaalle mummilleni sekä Burre-kissalle.
Aiemmin päivällä kissoilla oli yhteinen tähystystuokio somasti rinnakkain, pakkohan silloin on kuvata. Sää oli tänään taas lämmennyt niin, että ikkunaa viitsi pitää auki pienen hetken kissojen iloksi.

Saku tajusi myös hyödyntää lämpöpatterin, ja siinä vedettiin pitkät nokoset aamulla.
Mukavaa pyhäinpäivän iltaa kaikille Suomeen. Minä lähden kohta sushille, mutta sitä ennen kissoille on luvassa kivipiiraa. Joku järjestys sentään pitää olla (Narun mielestä).