sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Laiskoja, aurinkoisia päiviä

Joskus kissojakin väsyttää, huomasin juuri. Tai kyllähän sitä aina päikkäreitä vedellään pitkin päivää ja sikeitä öisin, mutta pienestäkin rapsahduksesta ollaan oltu valmiina leikkiin ja riehuntaan. Tänään näyttäisi kuitenkin, että aurinkoiset läikät lattiassa ovat vieneet voiton paatuneimmastakin riehujasta. Ihmisen hääriessä kameran kanssa jaksoivat Naru ja Saku vain luoda laiskasti paheksuvia katseita. 






maanantai 17. syyskuuta 2012

Viimeisiä parvekepäiviä?


Vaikka eilisissä uutisissa povattiinkin parvekekauden loppua, ei se tarkoita etteikö parvekkeella vielä olisi viihdytty. Narukin on nyt uskaltautunut maisemaulokkeelle, mutta vieläkin paremmin siellä viihtyy kun voi makoilla ihanassa Ikea-kassi paviljongissa!


Maailmaa on mukava tarkkailla tuulenpitävästä pesästä

Maisemaamme kuuluu olennaisesti Kosciuszko Mound eli tuo kukkula kukkulan päällä

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Le News

 Suuren suosion saavuttanut pahvimökki puretaan





Hyllyyn pahviseinällä rakennettu mökki on joutunut purku-uhan alle, sillä sen julkisivu on rapistunut ajan mittaan huomattavasti. "Ei se alunperinkään kovin siisti ollut," kommentoi pääsuunnittelija.

Pääsuunnittelijan mukaan uusi pahvimökki on kuitenkin jo suunnitteilla ja se valmistunee lähipäivinä, mikäli materiaalihankinnat sujuvat suunnitelmien mukaisesti. 

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ahne kissa omi toverinsa huiskan ja varasti ruokaa


Viime viikolla ollaan Krakovassa nähty poikkeuksellisen ahnetta toimintaa. Sakari Tirriäinen, 1v 4kk, omi veljensäkin huiskan kesken huiskaleikin. "Olin varannut kaksi huiskaa että vähän hitaampi velipoika saisi leikkiä toisella, mutta Saku oli niin nopea että pyydysti molemmat," kommentoi harmistunut leikinvetäjä. Emme tavoittaneet haastateltavaksi huiskavarkauden uhria Xiao Naru Maota, 1,5v.

Tirriäinen on myös kuluneen viikon aikana syyllistynyt lukuisiin ruokavarkauksiin ja niiden yrityksiin. "Pihistelyt ovat kohtuu yleisiä, mutta  harvemmin tällaista röyhkeyttä näkee tämän kissan osalta," tuumi ruokavaraston hallinnointitäti. 

Valvontakameran ottamia kuvia varkauden yrityksistä, yhtään varsinaista varkautta ei kuitenkaan kameralle tallentunut.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ylenpalttista söpöstelyä Krakovassa

Yleisesti jöröydestään tunnettu Naru on osoittanut viime viikonloppuna poikkeuksellista hellyyttä. Kissanomistajan mukaan Naru on kehrännyt ja jakanut pusuja anteliaasti. Lisäksi onnellinen kissanomistaja kertoo katsoneensa pitkän tovin elokuvaa kehräävä Naru kainalossaan. "Naru oli tyytyväinen, kun oli kotona, viikolla joudun olemaan paljon poissa."

Kuvan tassut kuuluvat yleisesti söpöstelystä tunnetulle Sakulle.
Päivitys: Ylenpalttista murjotusta Krakovassa 
Yleisesti herkkyydestään tunnettu Naru on murjottanut työviikon, sillä kissanomistaja on ollut ylitöissä ja   Narun mielestään aivan turhilla illallisilla. "Miuuu," Naru kommentoi kohdalleen osunutta vääryyttä ja kääntää karvaisen peppunsa kameralle. Kissanomistaja on virallisesti pyytänyt anteeksi poissaoloaan. Murjotuksen kuitenkin epäillään jatkuvan ensi viikolla, sillä kissanomistaja matkustaa viikonlopuksi Suomeen ja tehtävään on palkattu sijainen. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Le historiallinen sää
Krakovan sää on ollut viime viikolla poikkeuksellisen vaihteleva. Sään odotetaan kuitenkin jatkuvan syksyisen viileänä, joten tirppatarkkailuparvekekausi alkaa olla lopuillaan ja tarkkailutiimi on siirtynyt sisätiloihin suorittamaan tärkeitä valvontatehtäviään.

lauantai 8. syyskuuta 2012

Lauantaiaamun lastenohjelmat

Meillä ei ole telkkaria. Eikä siitä mitään iloa olisikaan, sillä puolan kieli ei oikein taivu. Puolan televisiossa englanninkielisetkin elokuvat on dubattu niin, että yksi lukija lukee kaikki vuorosanat. Yleensä se on joku apaattisen kuuloinen mies, joten voitte varmaan kuvitella miten koomisilta elokuvat kuulostavat!

Ilman televisiotakin pärjää. Onhan meillä esimerkiksi jännittävä pesuohjelma:



"Ne pyörivät ja pyörivät vaan!"

torstai 6. syyskuuta 2012

Narun kuulumisia

Kyllä Narullakin oli ruokaa, se vain katosi nopeasti.
Narun hoikennusprojekti on edennyt ja ottanut sitten takapakkia. Tällä viikolla Naru painoi 4,37kg, mikä on hieman enemmän kuin viime viikolla. Eli nyt mennään ylöspäin, hupsan, no muttei kovin paljoa kuitenkaan. Naru näyttää mielestäni aikaisempaa sopusuhtaisemmalta, mutta kyllä rasvapussi vielä tuntuu takajaloissa. Sellaista ei tarvitsisi olla ainakaan nuorella kissalla.

Naru vaan osaa näyttää niin nälkiintyneeltä, ruokakuppeja paiskotaan teatraalisesti ja kaikkea muuta draamaa. Siihen lankaan olen kai langennut kuluneella viikolla. Lisäksi en viime viikonloppuna ehtinyt olemaan kotona kovinkaan paljon, joten kurjana kissanomistajana annoin lohdutusherkkuja. Oikeasti kissat tarvitsevat tekemistä!


Ihan kaikkea Naru ei syö.
Naru on nyt innostunut jahtaamaan laaseripistettä useammankin kerran - Sakusta huolimatta. Se tuntuu olevan ainoa leikki, johon Narunkin saa varmasti mukaan ja joka ei sisällä raksuja. Naru on vaan niin ihanan kömpelö jahtausleikeissään Sakun seiniä pitkin liitäviin minigepardisuorituksiin verrattuna.

"Näyttääks mun peppu isolta?"

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Sakun päiväunet

Viikonloppuna tuli shoppailtua paljon... muttei mitään kissoille! Onpa suuri vääryys. No mutta onneksi postissa tuli maanantaina jälleen paketti täynnä ruokaa ja herkkuja (kanakaloja!), joten eiköhän Naru ja Sakukin ole lopulta ihan tyytyväisiä. Sitä paitsi Saku osaa ottaa ilon irti myös ihmisten shoppailuista:




Ilmeisesti päiväunet ostoskassissa maistuivat tirriäiselle.

Meille on myös tullut tunnustuksia... jo aikaa sitten! Haiku ja Ragnar muistivat takaisin post-it lappusella, ihanaa kiitos! En kuitenkaan enää laita tätä eteenpäin. Ja Kristalta We're all strange here -blogista tuli Liebster blog tunnustus. Kiitos paljon!



"Liebster tarkoittaa rakkain tai rakastettu, mutta voi myös
tarkoittaa suosikkia. Liebster-palkinnon ajatuksena on saada huomiota
blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa."


Ja säännöt ovat:

1. Kiitä antajaa, ja linkitä bloggaaja, joka antoi sen sinulle.
2. Valitse viisi blogia (joilla on siis alle 200 lukijaa)
ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.

Tämänkin olen monessa paikassa nähnyt, mutta Naru ja Saku, vaikkeivät mitään naistenmiehiä olekaan, haluaisivat antaa tunnustuksen eteenpäin seuraaville viidelle kissatytölle:
Lululle, Lealle ja Lotalle
Täplätytöille eli Neiti Ylpölle ja Stellalle

Ja kissatyttöjä riittää vielä, sillä Naukulasta tuli postia. Voittamamme Helmin fanikuva on iki-ihana ja koristaa nyt jääkaappia. Saatii kaikki myös pienet lahjat, joista olemme iloisesti yllättyneitä. Kiitos siis Naukulan mammalle ja Helmille!

"Onks meissä samaa näköä?" - No ei kauheesti...