sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Ulkoilua ja kukkaistutuksia

Eilen oli edessä uusi ulkoiluyritys. Hetken Naru tutkiskeli ruukkuja ja muita tavaroita, mutta sitten olisi jo ollut kiire takaisin sisälle turvaan. Aion kuitenkin sitkeästi käydä pihalla lyhyitä aikoja, joten eiköhän se ulkoilurohkeus sieltä pian palaa. Märkä maa tietysti nyt vähän rajoittaa näitä kokeiluja, mutta kevätsäille on jo kovat odotukset.

Niin jännää. Vähän vaan pelottaa...
Nyt voisi jo mennä sisälle, eikö?
Rappusissa on mukavampi juosta ja tömistellä
Tänään sää on ollut... no, mielenkiintoinen. Aamu valkeni yllättäen lumisena, kun puut olivat saaneet yön aikana uuden lumihunnun. Kesäaika hyvinkin. Mutta sitten paistoikin jo aurinko. Lasitetulla terassilla lämpötilaa oli 20 astetta ja melkein meinasi kuuma tulla, kun aurinko suostui paistamaan pilvien lomasta.

Toivottavasti joskus alkavan kevään ja lähestyvän pääsiäisen kunniaksi, istutin narsisseja terassin ruukkuihin. Narun avustuksella tietenkin.

Nyt on tarkastettu multa, lapio, kastelukannu ja kukat. Kelpaavat tarkastajalle.
Narun puutarhavinkki: pistä pää ruukkuun. Ihan vaan huviksesi.
Rankan tarkastustyön jälkeen sopii kellahtaa aurinkoon lepäämään
Narusta on myös kehkeytymässä ihan varteenotettava saunoja. Kun ihmisolennot menevät saunaan, se tulee saunan lattialle loikolemaan. Ja kun on aika mennä terassille vilvoittelemaan, seuraa Naru mukana. Vilvoittelutuokion jälkeen, nuori kissaherra uskaltautui jopa toiselle lauteelle hetkeksi, mutta kun pahin vilu oli karkoitettu, piti taas palata vilpoisemmalle lattialle.

Temppurintamalla ollaan kokeiltu jalkojen välistä pujottelua. Askel eteen ja jalkojen välistä. Naru seuraa sormea hienosti, mutta tän hitaan kouluttajan käsimerkit jne. on vielä hakusessa. Eli toistaiseksi mennään niin, että mä oon melkein kaksin kerroin ja taputtelen maata minne Narun pitäisi siirtyä. Hah. Hiljakseen.

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Naamakuvia


yo...
... how you doing?
O hai!
Mannaaaaa!
Naru on varmaan kasvanut, kun tuntuu niin jykevältä nostaessa :D Alkaa siis rimpulalle tulla vähän lihaksiakin, mistä voi varmaan kiittää rappusissa edestakaisin riehumista.

torstai 22. maaliskuuta 2012

Ihanat abyt

Maatiaiset ovat ihania kissoja. Niitä tulee kaikissa koissa, väreissä ja muodoissa ja mikä parasta ne näyttävät ihan kissoilta! Rotukissoissa on kuitenkin myös monia ihanuuksia ja omaa sydäntäni lähellä ovat... ah abessinialaiset. Varsinkin punaiset ja riistan väriset ovat kuin pieniä puumia eikä ketteryyttä näytä puuttuvan. Täytyy kyllä myöntää että myös somalit ovat suloisia, hieman pehmeemmällä olemuksellaan.

Tyydyn kuitenkin vain ihailemaan CFFn näyttelystä nappastuja ihanuuksien kuvia:







Jos tunnistat kissasi etkä halua kuvaa tänne, ilmoita niin poistan heti ;) Ja kuviahan saa käyttää ihan vapaasti, mutta linkki blogiini olisi mukava

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Ompelutaidot?

Kyllä löytyy! Siis ompelutaitoja, ilmeisesti ainakin vähän... siis kun ei liikaa vaadi. Tuli hirmuinen innostus ja aloin suunnittella Narulle näyttelyverhoja. Tapani mukaan en turhan loppuun asti mitään suunitellut vaan marssin kangaskauppaa ja ostin turkoosin sinistä fleece-kangasta. Pidän kaikista kirkkaista väreistä ja kuvioiden yhteensovittaminen ei tuntunut hyvältä ajatukselta, joten kirkasta ja yksiväristä siis tuli ostoskoriin.

Naru tarkistaa verhovaijerien laatua

Tein ensin pehmeän pohjan, joka saavutti suosiota kissa herran arvostelussa jo näin ennen varsinaista käyttöönottoa. Häkinpäällisestä tuli käytännössä iso fleecehuopa, joten sitä voi käyttää vaikka autossa penkinsuojana. Naru sai juuri sopivasti zooplussalta kissojen turvavyövaljaat, niin että autossa voi matkustaa  turvallisesti ilman kuljetuskoppaa ja nyt on vielä pehmeä huopa pepun alle (ja penkit säästyvät enimmiltä karvoilta).

Alusta on pehmeä...

... ja sen päällä voi hyvin vedellä päikkäreitä
 Varsinaiset verhot tein kahdessa osassa: yhden pitkän kahdelle sivulle ja lyhyemmän erikseen yhdelle sivulle. Verhot roikkuu verhovaijerissa ja kiinnittyy toisiinsa tarranauhoilla ja ajattelin vielä kiinnittää kulmiin narut että pysyvät paikallaan. Jos nyt tulee sellainen tarve (euronäyttely), niin pitkän verhon voi taittaa kahtia ja takaseinä jää auki.

Tarranauhat sivussa pitävät verhot toivottavasti paikallaan
 Kangasta oli vielä niin paljon, että tein riippumaton, joka tarvittaessa muovaantuu vaikka vessaverhoksi. Jos osaisin niin kangasta riittäisi vielä vaikka näyttelypesään. Sittenpähän on oikea turkoosi pläjäys koko häkki. Olin kyllä haaveillut että "sisustuksesta" olisi tullut valkoinen eikä kokonaan turkoosi...

Joku riippumaton tapainen... lärpäke
Zooplussasta tuli viime viikolla myös 7m fleksi, joka toistaiseksi on vielä työtön, sillä Naru ei viihdy ulkona hankien seassa. Arkajalka. Vanhempien lasitetulla terassilla sen sijaan on ihanan jännittävä vahtia kun lunta tippuu katolta. Viime viikonloppuna tosin lumia tuli alas vähän reilummin ja kova meteli säikäytti Naruttimen sängyn alle.

Naru sai myös uuden ja ensimmäisen harjan, jolla vetelemällä turkista on lähtenyt ylimääräisiä pois kiitettävästi. Pesun, ilmankostuttimen, lohiöljyn, parempien ilmojen ja harjailun ansioista turkki ei ole enään juuri yhtään sähköinen ja minusta tuntuu että näyttää entistä tuuheammalta.

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Kissoja, kissoja, kissoja 2

Sunnuntaina CFAn näyttelyssä Helsingissä ja turistina kuvailin kissoja minkä kerkesin. Taaskaan en osannut valita vain muutamaa kuvaa, joten kuvapläjäys luvassa, sori.









Ihan paras :'D


 





Ilmoitin eilen Narun SUVAKin kotikissanäyttelyyn, joka on aprillipäivänä Lohjalla. Se voisi olla sopiva tapahtuma aloittaa Narun näyttelyura. Naru ei koskaan sähise ihmisille, mutta aika vähän muita kissoja ollaan tavattu, joten en osaa yhtään sanoa miten reagoi niin moniin kissoihin. Nyt siis jännättää ja ainakin näyttelyverhot pitäisi saada aikaiseksi.

Jos tunnistat kissasi etkä halua kuvaa tänne, ilmoita niin poistan kuvan ;) Ja kuvia saa käyttää toki, linkkiä blogiin arvostaisin

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Eläinlääkärissä

Naru kävi tänään eläinlääkärissä tarkastuksessa ja hankkimassa todisusta kastraatiosta. Jos vaikka päätyisimme näyttelyyn Naruttimen kanssa. Meinasin haljeta ylpeydestä kun eläinlääkäri kehui Narun väritystä ja turkin kuntoa upeaksi (potilaskertomukseen kirjasi "karvapeite silkkisen hieno"). Painoa oli 3,96kg ja sen pitäisi olla Narulle erinomainen paino. Naru käyttäytyi tapansa mukaan rauhallisesti, mutta edellisin kertoihin verrattuna se ei ollut niin pelokkaan oloinen enää vaan kuikuili kiinnostuneena ympärilleen.

Varsinaista tutkimusta varten Naru piti rauhoittaa. Diagnoosi: kissa on kastroitu, jesh olipa yllätys! Halpaa "huvia" reissu ei todellakaan ollut ja laskua tuli yli satasen. Mukaan tarttui myös Axilur kuuri, koska edellisestä suolistoloisten häädöstä on puoli vuotta. Kai tuo on tehokas kuuri, mutten ole kovin innostunut siitä, että kolmena päivänä täytyy lääkettä antaa ja uusia kahden viikon päästä. Mitään oireitakaan ole ollut, niin turhaa lääkitystä karttavana ihmisenä vähän mietityttää. Kuitenkin jos tässä nyt on ehkä ehkä ehkä toinen kissa kevään aikana tulossa, niin voisihan tuon kuurin ihan siksikin antaa.

Hampaissa havaittiin valitettavasti tulehdusta ja hammaskiveä. Eih! Nyt ryhdyn harjaamaan päivittäin enkä vain pari kertaa viikossa. Eläinlääkärillä kävi myös ilmi, ettei Narun sirua voitu lukea. Ärrinmurrin. Epäilivät ettei siru olisi ISO-standardin mukainen, mutta sen kuitenkin pitäisi sirutarrojen mukaan olla juuri sitä. Harmin paikka, jos täytyy uusi siru hankkia. Se olisi turhaa kissan kiusaamista, joten en nyt heti sitä lähde tekemään ja kun ulkomaillekaan emme ole lähdössä ihan lähiaikoina.

Kotona rauhoittava vielä vaikutti ja Naru-rukka vähän hoippuili kävellessään. Oli taas rankka päivä pienellä.

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kissoja, kissoja, kissoja 1

Kävin viikko sitten Miu-Miun kanssa URKin näyttelyssä Kirkkonummella ihmettelemässä menoa. Viimeksi olin kissanäyttelyssä käynyt pienenä mummin sekä Burre ja Buffe burmien kanssa. En siis oikeastaan ihan tajunnut mikä oli homman juoni, mutta pääasia oli että siellä oli kissoja, kissoja, kissoja!
















Jos tunnistat kissasi etkä halua kuvaa tänne, ilmoita niin poistan kuvan ;) Kuvia saa käyttää vapaasti, mutta arvostaisin linkkiä blogiin